Топ 10 – Най-добрите климатици за 2022г. в 3 ценови класа

10-те най-добри инверторни климатика, които да купиш във Варна за твоя дом за 2022 г.

Най - добрите климатици за 2022

Все повече хора стават все по-загрижени за околната среда, което от своя страна изисква произдводството на все по-качествени климатици. Добрата новина е, че пазарът на климатици расте стабилно през последните години. Това означава, че имате повече възможности от всякога, когато става въпрос за покупка на нов качествен и еко-съобразен климатик.

Когато купувате нов климатик, има няколко неща, които трябва да имате предвид. В тази публикация ще ви помогнем да направите правилния избор, като ви дадем списък с най-добрите климатици за вашия дом през 2022 г в три ценови категории.

Кой тип климатик е най-подходящ за вашето помещение?

Какво обаче прави един добър климатик зависи от вашите нужди. Например, качеството на един климатик обикновено се измерва по това колко дълго издържа, неговата енергийна ефективност, количеството шум, което произвежда и дали е лесен за използване. Разбира се, не на последно място цената също е фактор.

Излагаме основните фактори, за които трябва да помислите, когато избирате нов климатик:

  • Размер: Правилният размер на климатика спрямо помещението осигурява по-добра производителност.
  • Капацитет: При по-големите помещения е небходим по-мощен климатик с голям капацитет на отопление и охлаждане или мулти-сплит система.
  • Енергийна ефективност: Високата енергийна ефективност осигурява по-ниска консумация на ел. енергия по-време на охлаждане или затопляне.
  • Ефективност на охлаждане и затопляне: Или т. нар SEER и SCOP. Това са международно приетите коефициенти на ефективност спрямо режима на работа. Очаквайте скоро подробно описание за SEER и SCOP.
  • Система за филтриране: Добрата филтрационна система на един климатик осигурява чист въздух и намалява риска от респираторни проблеми. Разбира се – редовното почистване и профилактика осигуряват най-ефективна работа на системата.
  • Система за овлажняване: Тази система контролира влажността в помещението, предотвратявайки твърде голяма влажност или твърде сух въздух, които могат да доведат до мухъл или респираторни проблеми (дори при здрави хора).

Къде мога да намеря евтини климатици с монтаж?

Ако търсите висококачествен продукт, който ще издържи дълго време, ще трябва да погледнете моделите от висок клас, като Daikin и Hitachi. Въпреки цената, те са създадени да издържат.

Ако търсите нещо малко по-рентабилно, можете да разгледате устройства от ниския или среден ценови клас като Gree, Nippon, Toshiba и Fujitsu. Те са известни със своята ефективност и надеждност на отлични цени.

Що се отнася до монтажа, има много фирми, които са специализирани в продажбата и монтажа.

Кои са най-добрите климатици в бюджетния клас до 1500 лв.?

Климатиците от бюджетния клас са достъпни за почти всички домакинства и често са надеждна опция, която ще ви позволи затопляне и охлаждане, без голяма инвестиция. Ако търсите бюджетно решение, ето четирите най-добри и най-продавани модели от БакаловКлима.

Инверторен климатик Nippon KFR 12DCA ECO POWERFUL

Инверторен климатик Nippon KFR 18DC ECO POWERFUL, Най - добрите климатици

Грижа за околната среда

Енергийно ефективните климатици Nippon KFR използват най-новата технология с най-висока ефективност R32 и покриват изискванията за F-Gas за глобалното затопляне. R32 намалява отрицателното въздействие върху околната среда и осигурява по-висока ефективност във всеки климатик от серията. 

Висока ефективност

Серията Nippon KFR е проектирана в съответствие с най-новите европейски изисквания за енергийна ефективност и стандарти за енергоспестяване. Всеки инвертор от тази серия се характеризира с висок сезонен коефициент на преобразуване на енергия в режими на охлаждане и отопление.

Интелигентно управление

Компресорът на инверторни климатици Nippon се управлява с най-ново поколение технология – 180° синусоиден импулс, който има множество предимства като по-ефективна, надеждна и тиха работа в сравнение с 120° квадратния импулс.

Инверторен климатик GREE GWH12AGC-K6DNA1A Pular Eco

Инверторен климатик GREE GWH24AGD-K6DNA1C Pular Eco,Най - добрите климатици

Серията PULAR ECO – отличава се с много високо качество и достъпни цени. Серията предлага 4 размера с различни капацитети, като е наследник на добре познатата серия BORA. 

Богат набор от функции включващи:

  • Йонизатор (студена плазма) – вграден генератор на отрицателни йони, който премахва замърсителите, убива бактериите и осигурява по-здравословна и свежа среда за вас и вашите деца.
  • WiFi модул интегриран зад предния панел на климатика. Можете да управлявате системата с вашия iPhone или Android.
  • С помощта на I-Feel, сензор вграден в дистанционното, измерва температурата, потребителите могат температурата навсякъде в помещението. Веднъж активиран, режимът “I Feel” ще поддържа зададената температура там, където се намира дистанционното управление.

Инверторен климатик Fujitsu General ASHG12KPCE / AOHG12KPCA

Най - добрите климатици

Тънко и стилно вътрешно тяло, използващо многопътен топлообменник с висока плътност и високоефективен въздушен вентилатор.

Изключителната енергийна ефективност постигната чрез използване на високоефективен LAMDA топлообменник (LAMDA – самообучаващ се алгоритъм за климатични системи), голям вентилатор с кръстосан поток и хладилен агент R32.

Комбинацията от голяма жалуза и структура за издухване на въздух осигурява комфортен, тих въздушен поток, който се разпространява широко по пода.

Нивото на шум в режим на охлаждане е едва 22 dB(A) .

Инверторен климатик MITSUBISHI Electric MSZ-HR35VF/MUZ-HR35VF

Инверторен климатик Mitsubishi,Най - добрите климатици

MSZ-HR35VF е климатик с отлично съотношение цена-качество, който използва инверторна технология и се предлага в модерен дизайн с плосък панел.

За разлика от типичните модели с решетка за всмукване на въздух, този модел се отличава с гладко контурно покритие с плосък панел с горен въздухозаборник, който не само подобрява естетиката, но също така помага за намаляване на шума, тъй като зоната на топлообменника е напълно покрита. 

Вентилатора произвежда по-голям и значително по-тих въздушен поток в стаята ви от другите модели климатици, предназначени за по-малки стаи.

Кои са най-добрите климатици в средния клас до 2500 лв.?

Климатиците от среден клас са достъпни и надеждни. Изработени са от висококачествени материали, предназначени да осигурят енергийна ефективност и отговарят на най-високите стандарти за качество. Тези климатици вземат най-доброто от бюджетния и високия класи го комбинират в достъпно решение за всеки дом или офис.

Ето 3-те най-добри климатика за 2022г. препоръчани от БакаловКлима.

Хипер инверторен климатик Gree GWH12AEC/K6DNA1A G-Tech

Най - добрите климатици

Тези модели са най-висок клас А+++/A++ енергийна ефефктивност осигуряващи ниска консумация на ел. енергия и по-ниски сметки за отопление.

Използват R32, който не оказва негативно влияние върху околнта среда и подобрява работата на машината, повишавайки ефективността. Също така можете да управлявате климатика през Вашия смартфон или таблет, където и да се намирате.

Този модел е нискотемпературен и отоплява ефективно дори при екстремно ниски външни температури.

Климатик Gree GWH12AEC е оборудван с два филтъра:
Филтър с активен въглен и многокомпонентен филтър, включващ филтър за биологична стерилизация, филтър за фини прахови частици PM2.5 и катехинов филтър.

Инверторен климатик TOSHIBA Yukai RAS-B13E2KVG-E / RAS-13E2AVG-E

Климатик Toshiba Yukai, Най - добрите климатици

Гамата YUKAI на Toshiba е енергийно ефективна и има по-ниско замърсяване в сравнение с предишната гама. Серията е проектирана да работи с най-новата гама за пестене на енергия на Toshiba – R32. Toshiba YUKAI е създадена за тежка ежедневна употреба, докато компактният му размер го прави идеален за по-малки пространства.

Новата технология Magic Coil намалява натрупването на мъх и алергени във въздуха и поддържа нивата на прах ниски. Специален филтър от алуминизирана тъкан предотвратява навлизането на прах в устройството. Той продължава да работи дори след като нагревателят е изключен, за да гарантира, че качеството на въздуха остава непокътнато.

Инверторен климатик Daikin FTXP35M/RXP35M Comfora

Инверторен климатик Daikin FTXP60M/RXP60M Comfora, Най - добрите климатици

Daikin представя нова версия на Comfora FTXP-M – компактното климатично решение. Като част от революционната гама Bluevolution, Comfora интегрира важни допълнителни функции и подобрения, които му придават повишена ефективност и производителност. Освен триизмерен топлообмен, новият модел Comfora FTXP-M предлага и равномерно охлаждане и отопление в помещението. Class 20, 25 или 35 са многократно по-тихи от предишните модели.

Кои са най-добрите климатици във високия клас от 2500 до 3500 лв.?

Ако търсите възможно най-доброто за вашия дом и семейство сте на правилното място. Тук ще намерите трите най-добри предложения от БакаловКлима с отлични съотношения на цена, качество, функционалности и поддръжка!

Хипер инверторен климатик GREE GWH12YD-S6DBA1A Amber

Инверторен климатик GREE GWH24YE-S6DBA1A AMBER, Най - добрите климатици

Инверторният климатик Gree Amber GWH12YD-S6DBA1 се отличава с най-високия клас на енергийна ефективност: А+++ както при охлаждане, така и при отопление. По този начин можете да поддържате перфектната температура у дома или в офиса с минимална консумация на енергия, което ви помага да спестите от сметките си за електроенергия.

Gree Amber GWH12YD-S6DBA1 има вграден йонизатор, който ви осигурява по-чист и свеж въздух в дома или офиса. Той излъчва отрицателно заредени йони, които имат способността да убиват голяма част от вредните бактерии, като същевременно неутрализират неприятните миризми.

С Gree Amber GWH12YD-S6DBA1 топлината няма да напусне дома ви дори в най-студените зимни дни. Специално проектираният компресор на климатика, както и нагревателят на картера на компресора и дренажната вана, гарантират безпроблемната му работа в режим на отопление дори при -30 °C външна температура.

Хипер инверторен климатик Hitachi RAK-35RXE / RAC-35WXE AKEBONO

Инверторен климатик Hitachi RAK-50RXE/ RAC-50WXE AKEBONO, Най - добрите климатици

Вграденият сензор отчита, когато в стаята няма никой и автоматично превключва на енергоспестяващ режим. При повторно влизане в стаята системата се връща в стандартен режим на работа.

Усъвършенстваната система за филтриране на въздуха комбинира предварителен нанофилтър от неръждаема стомана и нанотитанов катализиращ филтър Wasabi, за да осигури свеж и чист въздух.

Приложението airCloud Home превръща вашия смартфон в програмируемо дистанционно управление. Използвайте приложението за включване или изключване на климатични тела, за регулиране на температурата и скоростта на вентилатора и за задаване на персонализирани графици

Хипер инверторен климатик DAIKIN FTXM35R / RXM35R Perfera

Хипер инверторен климатик DAIKIN FTXM35R / RXM35R Perfera, Най - добрите климатици

Инверторен климатик FTXM35R/RXM35R от продуктовата гама инверторни климатици на Daikin комбинира климатизация и въздухопречистване в едно. Най-новата технология за пречистване за въздуха Flash Streamer ще ви осигури чист въздух и комфорт. Мощност 12000 BTU, клас A+++/A+++, модел 2021 г.

Климатици Daikin от серията FTXM-R може да се управляват от разстояние чрез нова безжична версия на онлайн контролер, снабден с приложение, налично за платформи Apple и Android. Това допълнително WLAN устройство тип „plug and play“ разполага с интуитивен интерфейс и улеснява управлението на всеки климатик както от вашия дом, така и извън него.

Инверторни климатици Daikin от серия FTXM-R се отличават с изключително ниски нива на шум в работен режим – до 19 dBA. Всички части и механизми, вградени в климатика, са проектирани с цел да се намали звуковото налягане. Безшумната работа на вътрешните и външните тела ви осигурява постоянно спокойствие и комфорт. Те са незаменими алтернативи за отопление или охлаждане в спални, защото допринасят за ползотворна почивка и качествен сън.

Заключение

Избрахме тези климатици въз основа на тяхната производителност, надеждност, издръжливост, продажби и удовлетвореност на клиентите. С помощта на тази статия, със сигурност бихте намерили подходящото за вас решение.

Не видяхте модел от който се интересувате? Пишете ни, ще се постараем да го включим в следващата ни класация.

Сравни
Сравни ×
Сравни Продължи към пазаруване

Изпрати запитване за Топ 10 – Най-добрите климатици за 2022г. в 3 ценови класа

Запитване за продукт
Затвори